Kabel­beschermingsbuis

Heeft u een kabelbeschermingsbuis nodig voor uw werkzaamheden? Wij voorzien u graag in die behoefte! Inoplast biedt een ruim aanbod aan kabelbeschermingsbuizen en alle daarbij horende accessoires en types. Beschermingsbuizen zijn namelijk onze specialiteit, want naast kabelbeschermingsbuizen kunt u ook onder meer HDPE flex buizen, PVC buizen, PP buizen, PE buizen, PVC en PE-HD halfschalen, PP klembuizen en PVC en PE getrokken bochten bij ons bestellen. Opties te over dus!

De toepassing van een kabelbeschermingsbuis

Wanneer er met veel kabels tegelijk gewerkt wordt of deze over een lange afstand doorgevoerd moeten worden, is het belangrijk dat deze goed beschermd zijn. Een kabelbeschermingsbuis, bijvoorbeeld een PVC kabelbeschermingsbuis, wordt aangebracht met als doel het doorvoeren van leidingen en kabels. Ook is het mogelijk om de bescherming van de kabels in wanden aan te brengen. Beschermingsbuizen worden vaak gebruikt wanneer de leiding door een obstakel (zoals fundering, muur of grond) getrokken moet worden. Een beschermbuis is namelijk een extra voorziening die gebruikt wordt om kabels te beschermen tegen elektrische, thermische, mechanische en chemische invloeden. Daarnaast is het bij doorgangen van een buitenmuur verplicht om een kabelbeschermingsbuis te plaatsen.

Goede bescherming gegarandeerd

Een beschermbuis voor bekabeling is vaak flexibel en bevat een gladde binnenkant voor goede doorvoering van leidingen en kabels. Doordat de beschermingsbuis een grotere diameter bevat dan de doorgevoerde leidingen vindt deze veilig zijn doorgang. De leidingen en kabels worden daarnaast goed beschermd door de kabelbeschermingsbuis waardoor slijtage wordt beperkt. Daarnaast zorgt de beschermingsbuis ervoor dat de kabels netjes geordend blijven en worden kabelbreuken voorkomen. Ook is de beschermingsbuis hittebestendig en bestand tegen knaagdieren. 

Kom met ons in contact

Kortom, voor optimale kabelbescherming zit u goed bij ons. Wilt u direct een kabelbeschermingsbuis bij ons aanschaffen, of wenst u wellicht nog meer informatie te ontvangen over ons assortiment? Bekijk hiernaast de mogelijkheden of neem direct contact met ons op. Inoplast helpt u graag verder!

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend meer informatie aan