Railpipe® systeem

RailPipe is toepasbaar in alle zones bij de afwatering van het baanlichaam.

De RailPipe drainagebuis voldoet als eerste dubbelwandige buis aan alle standaarden en eisen van de Deutsche Bahn en van het Eisenbahn-Bundesamt (EBA), de federale overheidsinstantie voor de veiligheid van de spoorwegen in Duitsland, en kan derhalve worden toegepast voor alle drukzones van het baanlichaam.

Railpipe® jarenlang betrouwbaar gebleken
Bij de afwatering van de spoorbaan moeten drainagebuizen bestand zijn tegen extreme belastingen. Met gebruikmaking van hoogwaardig polypropyleen en een geoptimaliseerde profielgeometrie biedt Fränkische een extreem robuuste drainagebuis voor de afwatering van spoorwegterreinen.

De drainagebuis RailPipe voldoet als eerste dubbelwandige buis aan alle standaarden en eisen van de Deutsche Bahn en van het Eisenbahn-Bundesamt (EBA), de federale overheidsinstantie voor de veiligheid van de spoorwegen in Duitsland, en kan derhalve worden toegepast voor alle drukzones van het baanlichaam.

De buis is 100 % recyclebaar. De zwarte kleur aan de buitenkant waarborgt een hoge uv-bescherming. RailPipe wordt geleverd in lengtes van 6 m inclusief steekmof en afdichtring. De buis kan universeel worden afgekort en reststukken kunnen m.b.v. een steekmof opnieuw worden gebruikt. RailPipe voldoet aan de extreem hoge eisen die de spoorwegen stellen aan de slagvastheid en aan de permanente toelaatbare vervorming en vermoeiingssterkte.

De ronde- en gladde binnenzijde waarborgt een hydraulisch en onderhoudstechnisch optimale afvoer. De hoogwaardige kwaliteit van RailPipe wordt gegarandeerd door een permanente interne kwaliteitsbewaking en door externe controle van het officiële keuringsbureau van het MFPA Leipzig.

 

Eén drainageleiding voor alle drukbereiken – RailPipe® nu ook toepasbaar in het binnenste drukbereik

Met de goedkeuring van het Eisenbahn-Bundesamt (EBA) voor toepassing in de binnenste drukzone, kan de buis ook vlak onder de rails worden gelegd. Met dit certificaat biedt RailPipe absolute veiligheid bij een maximale prestatie – niet alleen buiten de drukzone en in de buitenste drukzone van het baanlichaam, maar ook in de binnenste drukzone. Voor uitvoerende bedrijven dus dé oplossing, wanneer het gaat om een duurzame en rendabele afwatering van de spoorbaan. De grote verscheidenheid in nominale wijdtes van DN 150 – 600 zorgt voor een enorme speelruimte bij individuele ontwerpen. Eén buis voor alle drukzones; dat betekent niet alleen vrijheid bij de planning, maar vermindert ook de complexe logistieke situatie op de bouwplaats.

RailPipe® voordelen die overtuigen

 • Eén buis voor alle toepassingen
 • Toepasbaar in alle drukzones
 • Voldoet aan zeer hoge veiligheids en stabiliteitseisen
 • Zeer hoge leverbetrouwbaarheid
 • Klantspecifieke oplossingen
 • Logistieke – en inkooptechnische voordelen door beperking aantal benodigde types buis


RailPipe® eigenschappen

 • Binnenwanddikte ≥ 3,5 mm voor alle nominale wijdtes
 • Ringstijfheid SN 16
 • Sleufbreedte 2,5 mm voor alle nominale wijdtes
 • Materiaal: PP (nieuw)
 • Dubbelwandige buis buiten geribd, binnen glad
 • Reinigbaar met hogedrukinstallatie conform DIN 19523
 • Hoge wateropnamen door optimaal geplaatste waterinlaatopeningen en geringe waterinlaatweerstanden.
 • Dubbelwandige buis van PP conform EN 13476 en DIN 4262-1, evenals DBS 918064
 • Doorlopende toppuntmarkering (rood) en markering voor mofinsteekdiepte.
Contact opnemen
Railpipe systeem Railpipe systeem
d-rail-dubbelspoor-4c-495x400
d-rail-enkelspoor-4c-495x400

RailControl inspectieput
Het RailPipe-systeem wordt aangevuld met de nieuwe, innovatieve controle-en inspectieput RailControl. De put met doorgaand stroomprofiel t.b.v. de aansluitwijdtes DN 250 en DN 400 is de eerste modulaire put die eveneens voldoet aan alle eisen van de DBSrichtlijn. Zowel het putlichaam als de extreem robuuste schachtopzetbuis in SN 16 hebben een binnendiameter van 600 mm. Bovendien kunnen standaardafdekkingen 625 mm worden gebruikt.