Kabelbescherming

Inoplast biedt een ruim aanbod aan kabelbescherming en alle daarbij horende accessoires en types. Wij leveren verschillende soorten kabelbescherming, waaronder HDPE flex buis, PVC buizen, PP Buizen, PE Buizen, PVC en PE-HD Halfschalen, PP klembuis, PVC en PE getrokken bochten.

 

Wanneer er met veel kabels tegelijk gewerkt wordt of deze over een lange afstand doorgevoerd moeten worden, is het belangrijk dat deze goed beschermd zijn. Een kabelbeschermingsbuis grond wordt aangebracht met als doel het doorvoeren van leidingen en kabels. Ook is het mogelijk om de kabelbescherming in de wanden aan te brengen. Kabelbeschermingen worden vaak gebruikt wanneer de leiding door een obstakel (zoals fundering, muur of grond) getrokken moet worden. Een kabelbescherming is namelijk een extra voorziening die gebruikt wordt om kabels te beschermen tegen elektrische, thermische, mechanische en chemische invloeden. Daarnaast is het bij doorgangen van een buitenmuur verplicht om een kabelbescherming te plaatsen.

 

Een kabelbescherming is vaak flexibel en bevat een gladde binnenkant voor goede doorvoering van leidingen en kabels. Doordat de kabelbescherming een grotere diameter bevat dan de doorgevoerde leidingen kan deze veilig zijn doorgang vinden. De leidingen en kabels worden daarnaast goed beschermd door de kabelbescherming waardoor slijtage wordt beperkt. Daarnaast zorgt kabelbescherming ervoor dat de kabels netjes geordend blijven en worden kabelbreuken voorkomen. Ook is de kabelbescherming hittebestendig en bestand tegen knaagdieren. 

 

Meer informatie ontvangen over alle kabelbeschermingen van Inoplast? Bekijk hieronder de mogelijkheden of neem contact met ons op.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend meer informatie aan