Pompput

In sommige gevallen is het noodzakelijk om een pompput te installeren. Dit is nodig wanneer het rioolstelsel te ver weg is van de woning of hoger gelegen ligt. De pomp zorgt er dan voor dat het vuilwater netjes afgevoerd wordt. De pompputten zijn gemaakt van HDPE kunststof.

 

Wat is een pompput? 

 

Een HDPE pompput is een alles-in-1 oplossing voor het opvangen en automatisch wegpompen van (huishoudelijk) vuilwater. Denk hierbij aan het water uit de toiletten, wasbakken, douches, wasmachines en vaatwassers. Ook is de pomp geschikt voor het opvangen van overtollig regenwater dat weggepompt moet worden in bijvoorbeeld parkeergarages en andere toepassingen met een hellingbaan waar tijdens een regenbui vele liters water naar beneden stromen. Dankzij de pomp kan dit allemaal weggepompt worden.

 

Waaruit bestaat een HDPE pompput?

 

Een pompput bestaat uit een (groot) reservoir waarin één of meerdere dompelpompen worden gepositioneerd, afhankelijk van hoeveel water er moet worden weggepompt. Het doel van de pomp is om huishuidelijk en industrieel afwal- en regenwater op te vangen om dit automatisch naar het rioolstelsel te kunnen pompen. 

De inhoud van het reservoir kan variabel zijn. Zo zijn er kleine varianten van 100 liter, maar bestaan er ook putten met een tank van 1000 liter. 

 

Wanneer een pompput?

 

Een pompput wordt meestal gebruikt wanneer de afstand tussen de woning of het bedrijf en het rioolstelsel te groot is. Dan is er een pomp nodig om het vuilwater te kunnen vervoeren. Maar ook parkeergarages en andere toepassingen met een hellingbaan hebben een pomp nodig om de liters water bij een hevige regenbui te kunnen verwerken. Als laatste hebben noodvoorzieningen zoals noodgebouwen ook vaak pompputten die ervoor zorgen dat het vuilwater opgevangen en afgevoerd wordt. 

 

Hoe werkt een pompput?

 

De put is voorzien van een pomp en een vlotter. Zodra het water aan zijn max zit, slaat de pomp automatisch aan. Deze gaat vanzelf weer uit zodra het waterpeil onder het minimum is gezakt. Zowel de put als de bijbehorende dompelpomp zijn aangesloten op een hoger gelegen afvoer. 

 

Ontdek ons assortiment

 

Bij de aanschaf van een pompput zijn er een aantal punten die in overweging genomen moeten worden. Zo is het belangrijk om te bepalen wat voor soort water er verpompt moet worden en waar het vuilwater in wordt geloosd. Ook is het belangrijk om de afstand te weten. 

Bekijk ons complete aanbod pompputten en inspectieputten of neem contact op voor meer informatie over ons productassortiment. 

Contact opnemen
pompput

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Product aanvragen

Waar kunnen wij u nog meer mee helpen?

Inoplast is uw complete leverancier op het gebied van kabeltrekputten, mantelbuizen, PE-leidingsystemen, doorvoeren en afdichtingen, infiltratiesystemen, kabelbeschermingen, getrokken bochten, PVC leidingsystemen en dubbelwandige PE-buizen.

Prijslijst Downloaden