HDPE Duikerbuizen

Inoplast levert verschillende diameters duikerbuizen tot 2400mm. Wij hebben duikerbuizen van 1200mm t/m 1600mm op voorraad.


De dubbelwandige buizen zijn aan de buitenzijde geribbeld en aan de binnenzijde glad. De zwarte buitenzijde zorgt voor de stijfheid en UV bestendigheid. De lichtblauwe/witte binnenzijde zorgt voor een zeer lage bedrijfswand ruwheid en maakt door zijn lichte kleur een goede camera inspectie mogelijk. De dubbelwandige constructie maakt de buizen zeer sterk, slagvast en licht van gewicht. De buizen worden aan elkaar gekoppeld door middel van een aangevormde mof en een EPDM profiel die in de eerste groef van de buis moet worden geplaatst waardoor er een waterdichte verbinding ontstaat. De buizen worden standaard in een werkende lengte van 6 meter geleverd.

 

Duurzaamheid en milieu
PE kan eenvoudig meerdere keren 100% gerecycled worden en is minder belastend voor het milieu dan conventionele leidingsystemen. Onze buizen worden in de fabriek geproduceerd onder het ISO 9001:2000 en ISO 14001:2004 certificaat dat ondermeer waarborgt dat er op een milieu verantwoorde manier wordt geproduceerd. Hulpstukken zoals T-stukken, bochten, verloopstukken eindkappen etc. zijn als standaard producten leverbaar. Maar ook complete prefab duikerconstructies of inspectieputten behoren tot de mogelijkheden.

 

Normen en Testen
DE HDPE dubbelwandige PE buis is geproduceerd door een UNI EN ISO 9001:2000 en ISO 140001:2004 gecertificeerde fabriek en volgens de Europese standaard EN 13476-1 voor type B PE gestructureerde buis geproduceerd.

 

Dit betekent:
- Ringstijfheid SN-klasse volgens EN ISO 9969 en getest volgens DIN 16961-2.
- Waterdichtheid volgens En1277
- EPDM O-ring volgens EN681-1
- Slijtvastheid volgens EN 295-3
- Schokbestendigheid volgens UNI EN 744
- Certificaat van conformiteit: IIP Italy. (notified body)

 

Inoplast Leidingsystemen/Duikerbuizen worden standaard geleverd met aan eenzijdig een mof met EPDM afsluitring ring.

Contact opnemen
Duikerbuizen Duikerbuizen

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Product aanvragen

Waar kunnen wij u nog meer mee helpen?

Inoplast is uw complete leverancier op het gebied van kabeltrekputten, mantelbuizen, PE-leidingsystemen, doorvoeren en afdichtingen, infiltratiesystemen, kabelbeschermingen, getrokken bochten, PVC leidingsystemen en dubbelwandige PE-buizen.

Prijslijst Downloaden